[Kostnadsfri Konsultation]

TELEFONNUMMER:

+46 72 363 84 23

Vad är en 3D-bild?

Vad är en 3D-bild?

Vad är en 3D-bild?

Vi är en visuell kommunikationsbyrå, så vi jobbar med allt visuellt. Att kommunicera genom bilder kan betyda olika saker, varför det kan vara svårt för oss att förklara exakt vad vi gör. I huvudsak, istället för att kalla oss en VR-byrå, produktionsbolag, AR-byrå, CGI-företag, digitalbyrå eller fullservicebyrå, har vi kokat ner det till namnet på vårt företag: Creative Visual Studio.

Men vad är en 3D-bild? Har det något med 3D-glasögon att göra, de man har på sig på bio för att se 3D-filmer? Eller har det att göra med att rita en liten kub på papper så att den ser ut som en kub snarare än fyra sammanhängande linjer?

När vi pratar om 3D-bilder pratar vi om något annat – inga glasögon behövs. Men det är en ganska komplex process och det är inte lätt att förklara – så jag bestämde mig för att fråga sju olika personer på kontoret vad deras svar är när någon frågar dem vad en 3D-bild är. Så här är det, hur skulle vi förklara en 3D-bild:

Även om det ser ut som ett fotografi är den här bilden gjord i 3D och allt genereras på en dator. Så den slutliga 3D-bilden och ett fotografi ser väldigt lika ut, skillnaden är att ett fotografi är från den fysiska världen och en 3D-bild är från den digitala världen. Detta ger några fördelar som vi kommer att beröra senare.

Om du associerar 3D med animerade filmer eller videospel kan den här bilden se väldigt annorlunda ut än vad du förväntar dig av 3D. Men det bygger på samma idé.

Den största skillnaden ligger i hur vi arbetar med 3D och vilken stil vi går efter. Där animerade filmer går för en mer tecknad look, går vi för fotorealism så att våra bilder kan misstas för fotografier. Detta gör att vi kan förse våra kunder med de mest drömska bilderna av deras produkter utan den fysiska världens begränsningar. Mer om det senare.

Men hur går man från en 3D-modell till en fotorealistisk bild? Tja, det är här det blir knepigt. Vi har ett blogginlägg dedikerat till de olika stegen för hur man gör en 3D-bild.

Vad är en 3D-bild?

Varför använder du 3D-bilder?

Det finns så många anledningar, några av dem är all den flexibilitet du vill ha (vi kan konstruera allt du drömmer om), och möjligheten att återanvända bilder för olika ändamål (vissa filmer, konfiguratorer, etc.), vilket för oss till det viktigaste anledning: nämligen att 3D-bilder kan spara mycket pengar om du baserar ditt material på samma bilder – när de väl är konstruerade är de lätta att återanvända och du behöver inte betala för att konstruera scenen igen.

Vem använder 3D-bilder?

Många olika företag gör det, men de flesta av våra kunder arbetar inom dessa branscher: Fastighetsutveckling, Fastighetsbyråer, Arkitektstudior, bostadsrenovering och privata kunder. Vårt designmärke fungerar mycket bra med byggnader under uppförande.

Vissa drar nytta av möjligheten att visa sin produkt var som helst, från vilken vinkel som helst, vissa drar nytta av flexibiliteten, vissa drar nytta av de drömska platser vi kan skapa utan den fysiska världens begränsningar (det regnar mycket i Sverige!) och vissa drar nytta av den fantastiska kvaliteten som gör att bilderna ser ännu bättre ut än den verkliga världen.

Gör om ditt hem med 3D-bilder

Det finns många fördelar med att använda 3D. Precis som vi kan illustrera platser och saker som inte finns fysiskt, använder några av våra 3D-artister sina färdigheter i sina personliga liv. En av de gångerna är när de flyttar och behöver möblera sina nya hem.

När vi andra försöker föreställa oss vad som kommer att se bra ut på vilken plats, har våra 3D-grafiska designers möjlighet att bygga sitt hem i 3D och inreda det digitalt innan de gör det i den fysiska världen. På så sätt kommer de att veta vilken färg de ska måla sina väggar, var de ska hänga sina bilder, vilken typ av soffa som passar bäst, vilket matbord som passar rummet bäst och så vidare.

Haninge Bostäder

Kök vid Ballingslöv

3D-rendering är viktigt i inredningsdesignYou have to wait 30 seconds.

Wait For Code


Mihajlo Ivkovski

Leave a Comment