[Kostnadsfri Konsultation]

TELEFONNUMMER:

+46 72 363 84 23

VR

Revolutionen av Virtuell Verklighet i Branschen

Revolutionen av Virtuell Verklighet i Branschen

Virtual reality-teknik var en gång en avancerad investering, mest för underhållning. Både VR-hårdvara och VR-mjukvara blev billigare och mer överkomliga med tiden. Många arkitekturangränsande industrier har sett potentialen med denna teknik och börjat använda den för olika ändamål under de senaste åren. Virtual reality är nu ett vanligt verktyg för fastighetsmarknadsföring. Vi kommer att fokusera på fyra av de många sätt på vilka virtuell verklighet har förändrat fastighetsmarknadsföring.

1. VR är ett utmärkt sätt att visa upp fastigheter på landsbygden eller i avlägsna områden

Att sälja fastigheter långt borta från större städer och tätorter är en av de största utmaningarna som fastighetsmäklare står inför. Det kan ofta vara svårt att få kunder att se eller till och med köra dit. Avlägsna bostäder blir mer populärt när människor flyttar från städer. Att sälja sådana fastigheter är lättare med VR för fastigheter.

Potentiella köpare kan interagera med virtuell verklighet för att se huset och dess omgivningar. Virtual reality-headset låter användare se sig omkring och se detaljerna i 3D-modeller av hus såväl som deras omgivande områden. VR-headset och kontroller kan användas var som helst, inklusive ett mäklarkontor. Det finns ingen anledning att köra i timmar för att komma till platsen.

VR

2. VR gör det enkelt att sälja ofärdiga fastigheter

Att sälja fastighetsobjekt som inte har färdigställts är svårt, det är uppenbart. Kunder behöver en konkret representation av sitt drömhus. En statisk 3D-visualisering är tillräcklig, men kunderna har blivit mer krävande. Kunderna vill ha något fräscht och nytt, speciellt när det är lyxiga high-end fastigheter.

Virtuell verklighet för fastigheter gör ett bestående intryck genom att presentera projekt exakt som de kommer att se ut när de är färdiga. Det är både lärorikt och roligt för klienter att se sitt framtida hem digitalt, även om det är en tom tomt i verkligheten.

3. VR är tidsbesparande för både kunder och mäklare

Snabbhet och komfort är viktigt i fastighetsbranschen. Potentiella köpare kan finnas i olika länder eller regioner, eller för upptagna för att besöka avlägsna fastigheter. Fastighetsmäklare måste göra det så enkelt som möjligt för potentiella köpare att se sina listor. Denna uppgift underlättas av VR för fastigheter.

Virtual reality-turer är i grunden en rundtur som låter dig utforska en 3D-modell av en fastighet. Filerna kan laddas ner till en dator eller bärbar dator och sedan kopplas in i ett VR-headset för att komma in i virtual reality-turnén. Potentiella köpare kan se hela fastigheten online utan att behöva gå till den personligen eller besöka ett mäklarföretag. Kunden kommer med största sannolikhet att vilja se fastigheten personligen. Fastighets-VR är ett effektivt marknadsföringsverktyg som kan hjälpa kunder att fatta sina beslut.

Å ena sidan sparar det kunderna tid och å andra sidan tillåter det fastighetsproffs att vinna värde för sina fastigheter. Du kan alltid hitta fler reklamkampanjer och nya projekt för att börja, medan potentiella kunder ser fastigheter online i virtuell verklighet.

VR

4. VR för fastigheter erbjuder oöverträffad fördjupning

Fördjupning är det bästa med virtuell verklighet för fastigheter. Även ett grundläggande VR-utrymme utan interaktivitet kan bli minnesvärt. Det kan till och med gå längre än så. Interaktiva element som dörrar, apparater och scenändringar kan göra utforskningen ännu roligare. Kunder kan ändra färg på väggar och belysning genom att trycka på en knapp. Det är möjligt att röra, plocka upp och flytta objekt med kontroller som blir intuitiva och mer naturliga för varje år. Det här är de nuvarande funktionerna.

Många full-dive VR-teknologier, inklusive touch och arom, befinner sig i sina prototypstadier. Föreställ dig möjligheterna! Föreställ dig att besöka ett lantligt hem till salu, promenera genom en trädgård, känna vinden och känna lukten av blommorna – allt detta utan att någonsin lämna ditt eget hem.

VR

VR har gjort stora framsteg de senaste åren, och VR tänjer fortfarande på gränserna. Det möjliggör en fullständig fördjupning i marknadsföring av fastighetsutveckling. Även om de fortfarande är under konstruktion kan kunderna besöka sina framtida hem som om de vore deras egna. Ligger huset i ett avlägset område eller på landsbygden? Virtuell verklighet för fastigheter är tillgänglig från vilken plats som helst, oavsett om det är ett kontor eller ditt hem. VR är en tidsbesparare inte bara för kunder utan också för fastighetsproffs, vilket gör att de kan fokusera på viktigare uppgifter.

5 typer av 3D-animationer för arkitekter

Julmarknadsföringsidéer för arkitekter och inredningsarkitekter

Mihajlo Ivkovski

Leave a Comment